Дани страних језикa

 

 
 

На иницијативу Савета Европе у Стразбуру 26. септембар је 2001. године проглашен Европским даном страних језика.

Овај дан се обележава ради скретања пажње јавности на лингвистичко богатство старог континента, као и на потребу учења страних језика, како би се у већој мери ценили вредност и предности различитих култура.

Као и сваке, и ове школске године, у нашој Школи је овај дан обележен низом активности у којима су учестввали ученици од првог до осмог разреда. Ранијих година смо припремали приредбу у којој су ученици изводили скечеве на енглеском, француском и руском језику, рецитовали и певали уз музичку пратњу.

Ове године смо решили да овај дан обележимо на нешто другачији начин. Организовали смо такозвани креативни дан у школском дворишту и направили четири штанда. На једном су ученици могли да се послуже храном и пићем који се традционално служе у Русији, Француској и Великој Британији – погача, чај и бисквит, француски хлеб и сир, кроасани. На следећа два штанда ученици су се бавили креативним активностима - користећи хамере и папире у боји правили су заставе ових земаља, исписивали речи и поруке на енглеском, руском и француском језику којима се промовишу љубав, пријатељство, толеранција, разумевање и поштовање других култура, уважавање различитости, а затим су својим радовима украшавали пано који је био постављен у школском дворишту.

На трећем штанду ученици су могли да погледају кратке филмове о Русији, Француској и Уједињеном Краљевству у којима су приказане знаменитости ових земаља, познате историјске личности, савремене личности из света науке, спорта и уметности, као и необичне и занимљиве чињенице.

Све активности су се одвијале уз музику – познате поп и рок извођаче поменутих земаља, а најмлађи ученици су кредама у боји украсили школско двориште речима на руском, француском и енглеском језику, цртежима и слагалицама којима су састављали речи на енглеском језику.

 

Олга Јеринић , наставник руског језика

Даниела Николић , наставник француског језика

Ирена Делић , наставник енглеског језика

Јелена Јевтовић , наставник енглеског језика

 
       
 
1f 1sj 2sj 3sj 4sj 5sj 6sj 7sj 8sj 9sj 10sj jquery lightbox youtube videoby VisualLightBox.com v6.1