Догађања

     
Европски дан језика  
             
У библиотеци ОШ „Свети Сава“ обележен је 26. септембар – Европски дан језика. Иницијатори манифестације која слави језике и њихову улогу у ширењу вишекултурности су Друштво за стране језике и књижевности Србије и Друштво школских библиотекара Србије . (опширнијe)
 
 
                   
  Часопис за подстицање дечјег стваралаштва ''Табла''        
                 
Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва ''Табла'' који срчано и истрајно води Драган Маринковић Драма, објавио је у новом броју лепу и озбиљну причу о нашој ученици Нини Рикановић, њеним талентима и успесима (опширнијe)
 

ПРОЈЕКАТ - ЗАРОБЉЕНИ У ТАМИ

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац реализовао је пројекат "Заробљени у тами" који је добијен кроз Јавни позив за подршку пројектима промоције и популаризације науке. Радионица је одржана у одељењу III1 , у четвртак, 26. mаја 2022. године , у трајању од 90 минута . Реализатори радионице били су су Далибор Рајковић, професор физике у Гимназији у Ћуприји и Алекса Ђурђевић,. (опширнијe)

Мај-МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ
               
У уторак, 24.05.2022. године ОШ „Свети Сава“ Крагујевац, добила је част да пошаље пет ученика шестог разреда у посету Београду поводом „Маја месеца математике“. Одабрано је 5 ученица са добрим познавањем математике, примерним владањем и развијеном способношћу за комуникацију. Заједно са учитељем Драганом Коларевићем, полазницима других школа из Крагујевца и њиховим наставницима/учитељима упутили су се у едукативну и забавну авантуру. (опширнијe)
Одређивање густинe чврстих тела правилног и неправилног облика - физика (лабораторијска вежба)        
                       
18.4,2022. ученици шестог разреда одржали су експериментални час из физике " Одређивање густинe чврстих тела правилног и неправилног облика " (опширнијe)
       

Промоција руског језика – У сусрет Васкрсу

 

Друго полугодиште за четвртаке је период када треба да се изјасне који ће други страни језик учити од петог разреда. Тим поводом у библиотеци школе, наставница руског језика Олга Јеринић приредила је пр омоцију руског језика и културе са жељом да ученицима наговести ширину коју у сваком смислу пружа четврти најзаступљенији језик на свету. (опширнијe)

 
   

Малишани из Предшколске установе Цветић у посети нашој школи

                 
         
Будући прваци са својим васпитачицама из Предшколске установе Цветић, били су наши гости у петак 8. aприла. После паузе коју је изазвао вирус корона, школа је поново отворила врата за посете и са радошћу дочекала будуће ђаке. Kако би боље упознали школу у коју су се уписали , колектив ОШ ,,Свети Сава“, организовао је више интересантних активности којим а су малишане увели у нови свет знања чији ће део постати у септембру. (опширнијe)
   
             

Дан отворених врата у ОШ“ Свети Сава“

Са великим задовољством истичемо да је дана 19.3.2022. године у просторијама школе био организован, и успешно реализован Дан отворених врата. У организацију и реализацију широког спректра активности укључени су били сви запослени, али и ученици као главни представници школе и личности које на најбољи могући начин могу да посведоче о начину рада и радној атмосфери у нама драгој школи. .. (опширнијe)

   

Реализација програма „ Шта знаш о пубертетету“

 

Захваљујући нормализацији епидемиолошке ситуације, настављена је традиција реализације програма који су од великог значаја за раст и развој ученика. Прво у низу предавања која ће бити реализована је и предавање одржано 11.3.2022. године , намењен ученицама шестог разреда. .. (опширнијe)

 
   
Посета амбасади Краљевине Марока и Француског института
У среду, 16.03.2022., четрнаест ученика шестог разреда Основне школе „Свети Сава“, са наставницом француског језика Даниелом Николић и директорком школе Јеленом Стојановић Богдановић посетило је Београд. Наиме, због успеха и доброг познавања француског језика као другог страног језика... (опширнијe)
   
               
Акција „Читајмо гласно“

Основна школа „Свети Сава“ је 28. фебруара, поводом Националног дана књиге, учествовала у акцији „Читајмо гласно“ у организацији Друштва школских библиотекара Србије..Циљ ове заједничке активности јесте промоција књиге, подстицање културе читања , неговање матерњег језика и афирмисање културе и уметности... (опширнијe)

„ Гледај како растемо“, у оквиру пројекта „ Засади дрво “

У складу са препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја у четвртак 24.2.2022. године у дворишту Основне школе „ Свети Сава“ ученици првог разреда су засадили две саднице Белог бора, које је надлежно министарство донирало школама широм Србије, па и нашој школи.. (опширнијe)

 
     
Експерименталан час физике    
Ученици целог 6. разреда 7.12.2021. изводили су експерименте из области Узајамно деловање.
Ученици су експренинеталним путем долазили до закључка у вези Магнетног, електричног, гравитационог деловања , ту је и трење, отпор средине..(опширнијe)
   
         

Угледан час - Физика-Биологија"ОКО"

   

Ученици 8.разреда имали су угледан час у корелацији два предмета ФИЗИКА-БИОЛОГИЈА Наставна јединица Повезаност чулног и нервног система. Оптичке варке,/ физика наставна јединица ... (опширнијe)

 
           
Европска ознака квалитета за пројекат „Dragons&fairies 2020“
 
Ученици шестог разреда наше школе учествовали су током школске 2020/2021. године у eTwinning пројекту „Dragons&fairies 2020“ . Пројекат је награђен најпре Националном, а затим и Европском ознаком квалитета што значи да је рад наших ученика, наставнице српског језика Гордане Милачић и наше школе ...(опширнијe)
   
Магија је у рукама наставника
Више од 600 наставника из свих крајева Србије пријавило се на конкурс “Магија је у рукама наставника”. Јавни позив за конкурс расписали су NALED и организација за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Заводом за унапређивање образовања и васпитања, Републичким секретаријатом за јавне политике и Радио-телевизијом Србије...(опширнијe)
Светски дан заштите животиња  
У понедељак 4.10. обележен је Светски дан заштите животиња. Посвећен је правима животиња и очувању животињског биодиверзитета. Тим поводом су, ученице 8/3 и 6/2, чланице еколошке секције направиле два плаката. На плакатима су сликама и пропратним текстом представљене неке од угрожених животињских врста у Србији и свету. Плакати су постављени у холу школе.(опширнијe)
                                           
                         
Ђурђевдански карневал  

Ђаци од I-IV разреда ОШ „Свети Сава“ и ове године узеће учешће на традиционалном Ђурђевданском карневалу и своју карневалску маску представиће кроз песму „Јерусалема“

Јерусалема-песма која је ујединила свет. Симбол борбе свих нас против пандемије болести која не бира расу, пол ни узраст. Јерусалема-игра којом свет поручује да је уједињен, одлучан да болест сузбије и победи највећи изазов до сада. СВИ КАО ЈЕДАН.Деца, лекари, ватрогасци, домаћице, учитељи плешу за живот. (опширнијe)
                                                                     

                                                 
                                                                     
 
    "Плава планета"                                    
Ученица наше школе, Нина Рикановић, на овогодишњем конкурсу поводом Дана планете Земље на тему "Плава планета" у организацији Центра за еколошко образовање и одрживи развој у конкуренцији преко 2000 приспелих радова из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније освојила је 1. награду. Ментор јој је била наставница биологије, мр Ана Ђокић Остојић. (опширнијe)
                                             
                       
Пројекат “Све се креће”                                                    
                                                                     
У оквиру пројекта “Све се креће” научили смо шта је кретање и од чега оно зависи, које су врсте кретања, шта је гравитација... Огледима смо доказали да кретање зависи од (опширнијe)                                                  
                   
Угледан час физике и биологије

4.3.2020. Наставна тема: ГРАЂА ЧОВЕЧЈЕГ ТЕЛА / ОПТИКА и АКУСТИКА

Ученици одељења 7/3 и 8/1 су кроз корелацију наставе физике и биологије утврдили знања о стварању јасне слике на мрежњачи код здравог ока и уз помоћ корективних сочива код кратковидости и далековидости. (опширнијe)

                                               
                         
ЧЕТВРТИ СРПСКО-РУСКИ ФЕСТИВАЛ

13.12.2019. године организован је и реализован Четврти српско-руски фествал основношколских позоришта.

За координатора и организатора фестивала је именован Драган Коларевић , који је са својим тимом, по мишљењу колега из наше школе, и школа учесница фестивала добро осмислио и реализовао предвиђене активности. (опширнијe)