Догађања

             
       
Експерименталан час физике
Ученици целог 6. разреда 7.12.2021. изводили су експерименте из области Узајамно деловање.
Ученици су експренинеталним путем долазили до закључка у вези Магнетног, електричног, гравитационог деловања , ту је и трење, отпор средине..(опширнијe)

Угледан час - Физика-Биологија"ОКО"

 

Ученици 8.разреда имали су угледан час у корелацији два предмета ФИЗИКА-БИОЛОГИЈА Наставна јединица Повезаност чулног и нервног система. Оптичке варке,/ физика наставна јединица ... (опширнијe)

       
Европска ознака квалитета за пројекат „Dragons&fairies 2020“
Ученици шестог разреда наше школе учествовали су током школске 2020/2021. године у eTwinning пројекту „Dragons&fairies 2020“ . Пројекат је награђен најпре Националном, а затим и Европском ознаком квалитета што значи да је рад наших ученика, наставнице српског језика Гордане Милачић и наше школе ...(опширнијe)
   
           
       
Магија је у рукама наставника  
Више од 600 наставника из свих крајева Србије пријавило се на конкурс “Магија је у рукама наставника”. Јавни позив за конкурс расписали су NALED и организација за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Заводом за унапређивање образовања и васпитања, Републичким секретаријатом за јавне политике и Радио-телевизијом Србије...(опширнијe)
Светски дан заштите животиња      
У понедељак 4.10. обележен је Светски дан заштите животиња. Посвећен је правима животиња и очувању животињског биодиверзитета. Тим поводом су, ученице 8/3 и 6/2, чланице еколошке секције направиле два плаката. На плакатима су сликама и пропратним текстом представљене неке од угрожених животињских врста у Србији и свету. Плакати су постављени у холу школе.(опширнијe)
                       
             
     
Ђурђевдански карневал  

Ђаци од I-IV разреда ОШ „Свети Сава“ и ове године узеће учешће на традиционалном Ђурђевданском карневалу и своју карневалску маску представиће кроз песму „Јерусалема“

Јерусалема-песма која је ујединила свет. Симбол борбе свих нас против пандемије болести која не бира расу, пол ни узраст. Јерусалема-игра којом свет поручује да је уједињен, одлучан да болест сузбије и победи највећи изазов до сада. СВИ КАО ЈЕДАН.Деца, лекари, ватрогасци, домаћице, учитељи плешу за живот. (опширнијe)
                                   

                 
                                   
 
  "Плава планета"          
Ученица наше школе, Нина Рикановић, на овогодишњем конкурсу поводом Дана планете Земље на тему "Плава планета" у организацији Центра за еколошко образовање и одрживи развој у конкуренцији преко 2000 приспелих радова из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније освојила је 1. награду. Ментор јој је била наставница биологије, мр Ана Ђокић Остојић. (опширнијe)
                   
         
Пројекат “Све се креће”                          
                                     
У оквиру пројекта “Све се креће” научили смо шта је кретање и од чега оно зависи, које су врсте кретања, шта је гравитација... Огледима смо доказали да кретање зависи од (опширнијe)                        
   
Угледан час физике и биологије

4.3.2020. Наставна тема: ГРАЂА ЧОВЕЧЈЕГ ТЕЛА / ОПТИКА и АКУСТИКА

Ученици одељења 7/3 и 8/1 су кроз корелацију наставе физике и биологије утврдили знања о стварању јасне слике на мрежњачи код здравог ока и уз помоћ корективних сочива код кратковидости и далековидости. (опширнијe)

                       
         
ЧЕТВРТИ СРПСКО-РУСКИ ФЕСТИВАЛ
     

13.12.2019. године организован је и реализован Четврти српско-руски фествал основношколских позоришта.

За координатора и организатора фестивала је именован Драган Коларевић , који је са својим тимом, по мишљењу колега из наше школе, и школа учесница фестивала добро осмислио и реализовао предвиђене активности. (опширнијe)