Конкурс "Сазнали на семинару и применили у пракси"

На конкурсу Завода за унапређивање образовања и васпитања "Сазнали на семинару и применили у пракси 2015." рад "Корак напред" Гордане Милачић, нашао се међу пет најбољих. У раду су представљени алати са семинара "Бесплатна виртуелна учионица" који су примењени у редовној, додатној, пројектној и припремној настави. Сарадник у раду била је Ана Тодоровић, наставник техничког образовања. 

 

"Вибли сајт  Магија читања  настао је током семинара. Првобитна замисао  ми је била да направим сајт где ће ученици на једном месту моћи да пронађу квалитетну литературу, занимљиве информације о писцима, где ће једни другима препоручивати шта да читају, где ће на форуму моћи да расправљају о прочитаним књигама. Међутим, идеја се развила у нешто што је много боље од тога: да формирам у оквиру свог налога сајтове ученика и да заједно кренемо у авантуру звану STUDENT BLOGGING CHALLENGE. http://studentchallenge.edublogs.org/october-2015-classes/

          Главни захтев активности учења јесте надоградња знања, а она захтева да ученици примене своје знање у новом контексту. Моји ученици били су у прилици да учествују у међународном пројекту  STUDENT BLOGGING CHALLENGE , да примене стечена знања из свих области, (интердисциплинарне активности) да сарађују са својим вршњацима из целог света, да комуницирају на енглеском језику и да на тај начин развијају  кључне компетенције за 21. век:

          -комуникацију на матерњем језику

          -комуникацију на страном језику

            -дигиталне компетенције

           -културну свест и вештину изражавања

           -учење како се учи

          -међуљудске и грађанске компетенције

На овај начин технологија нам је помогла да урадимо нешто што без ње не бисмо били у могућности".

         Снежана Марковић, државни секретар, Министарство просвете, науке и технолошког развоја; др Николета Гутвајн, директорка Института за педагошка истраживања; Кристијан Рајковић, представник Бритиш кансла (British Council) у Србији; Оливера Тодоровић руководилац Центра за професионални развој запослених у образовању, ЗУОВ; Бранка Шегрт, руководилац Сектора за стручно усавршавање и напредовање; саветници координатори из ЗУОВ-а: Сања Татић Јаневски, Милица Герасимовић, Владимир Крстић, Тања Шијаковић, Десанка Грујанић, Сандра Бацковић и Виолета Влајковић Бојић.

     
 
 
web counter script