Боравак                                

Боравак за ученике првог и другог разреда, успешно се организује и ради у ОШ “Свети Сава” од 2010. године. Обезбеђене су и прилагођене учионице за ту намену. Настава се организује у преподневним сатима, израда домаћих задатака и слободне активности у поподневним часовима. Радно време боравка је од 7 часова када се примају ученици, до 16 сати када ученици завршавају све предвиђене активности и родитељи их преузимају. У оквиру боравка, деца имају доручак, ужину, ручак и још једну ужину. Исхрана се спрема у школској кухињи која у потпуности испуњава хигијенске и опште стандарде за ту намену. Оброци су калоријски прилагођени потребама деце у развоју, разноврсни су и обухватају све потребне групе намирница неопходних за здраву и балансирану исхрану. Оброци се служе у посебној трепезарији која ради само у оквиру дневног боравка.
Основна сврха дневног боравка је помоћ запосленим родитељима кроз осмишљен и испланиран рад са децом у циљу формирања радних навика, одговорности и самосталности у школи и код куће. Са ученицима се ради на изграђивању позитивног става према школи, прихватању разлика у оквиру вршњачке групе и шире, изградњи позитивног и активног става у односу на окружење.

У дневном боравку раде високо стручни учитељи, одељењске старешине по једног одељења првог и другог разреда.

           
           
1a 2a 3a 4a 5a 6a 7a 8a 9a
 
             
   

Поштовани родитељи и будући ученици наше школе,

Обавештавамо Вас да се у основној школи Свети Сава , поред полудневне наставе , годинама уназад реализује и настава у продуженом боравку. Рад у боравку подразумева часове наставе преподне, а након реализације наставе , у учионицу на свој радни задатак приступа учитељ васпитач која са ученицима приступа утврђивању,увежбавању, изради домаћих задатака и игри кроз креативне активности, како у самој учионици тако и у школском дворишту, у складу са временским приликама.

 
                       

Ученицима који наставу похађају у продуженом боравку омогућен је долазак од 6 часова ујутру , када пре наставе сви имају укусан и хранљив доручак. Након доручка приступа се настави у адаптираним и технички опремљеним учионицама, са високо квалификованим наставницима разредне наставе, који имају вишегодишње радно искуство и који сваке године улажу сате и дане на семинарима у циљу унапређивања сопствених компетенција и праћења иновација у оквиру наставе и образовања.

   
                       
                                       
     
                         
       
                           
             

Ученици након два школска часа имају ужину која је углавном посластица или неко воће, након чега се наставља са наставом. После завршених 4-5 часова у складу са распоредом, ученици у школској трпезарији приступају хранљивом и богат витаминима ручку. Ручак и оброци се припремају у школској кухињи, у којој се сваког дана спремаја свежа и укусна јела, и чији је рад редовно под надзором руководећег органа школе. Оброци су преукусни, о чему сведоче задовољни ученици, а и њихови родитељи. Уколико ученик има алергијску реакцију на неку од постојећих намериница, веома обраћамо пажњу на те састојке и конкретном ученику правимо посебан мени за сваку недељу.