Мој избор није и никада неће бити НАСИЉЕ

     
 

У оквиру сарадње ОШ“ Свети Сава“ и Центра за пружање услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица„ дана 8.12.2022. године представнице седмог разреда Тина Вуловић, Лана Даниловић, Јана Голјанин и Миња Свилкић су у пратњи психолога и координатора Ученичког парламента Невеном Степановић учествовале у радионици под називом „ Не бесни се човече “. Реч је о активности која је планирана у оквиру обележавања 16 дана борбе против насиља над женама. Заједно са корисницима Центра, ученице су најпре учествовале у конструктивној дискусији о мушко-женским односима у друштву, односу другова према њима и обрануто, и начину на који најадекватније решавају проблеме са којима се сусрећу, а у којима су доминантно присутни бес и љутња.

       
                     
                 

Након дискусије присутни су учествовали у друштвено-едукативној игри „Не бесни се човече“, која је имала за циљ утврђивање начина на који се ученици боре са бесом, онима који тада трпе бес,техникама пражњења и контроле беса, али и најадекватнијим одговорима и облицима реаговања у ситуацијама са којима се сусрећу. Сви играчи су на крају игре добили похвале да су успешно прошли игру СА НАПОМЕНОМ да знају да је насиље било које врсте избор, а да НАСИЉЕ НИЈЕ њихов избор и НИКАДА неће бити . Потом су ученице добиле симболичне поклоне и са дивним утисцима напустили су просторије Центра.

   
 
     
         

Присутнима је Невена Степановић исказала захвалност због укључивања наших ученика у овакве акције, и као представник школе „ Свети Сава“ изразила жељу за даљом сар a дњом наших ученика и запослених у свим видовима едукативних и хуманитарних активности које организује Центар .

Психолог

Невена Степановић