Посета дечјем одељењу градске библиотеке „ Вук Караџић“,

III1, учитељ: Зорка Величковић

     

Дана 12.10.2018. ученици овог одељења посетили су градску библиотеку у циљу остваривања наставног плана- обрада лектире, песме Душка Радовића. Циљ посете је такође био и упознавање са културном баштином родног града, развијање потребе и љубави према читању. У складу са Дечјом недељом ученици су били у прилици да се активно друже, развијају колективан дух, социјално и друштвено прихватљиво понашање у оквиру групе али и на јавним местима.

У библиотеку смо отишли градским превозом, где су деца показала и применила знања и о саобраћају и о култури у јавном превозу.

Посета је била унапред најављена па нас је особље библиотеке срдачно примило и одржана је кратка презентација историје и значаја библиотеке за град и генерације Крагујевчана. Деци је омогућено да истражују фонд, да прелистају занимљиве књиге и сазнају пуно тога о раду библиотека. Други део посете остварен је у амфитеатру библиотеке где смо са књигама Душка Радовића заронили у свет писане речи. Деца су много активније учествовала у раду, час је протекао у веселој, опуштеној али и атмосфери сазнавања и разумевања скривених значења наизглед смешних и неозбиљних песмица.

Морам да истакнем да је одељење задобило пуно похвала за пристојно понашање и као група ведрог и позитивног духа. Позвани су да се врате са родитељима и постану корисници овог великог културног добра, што је већ неколико ученика и урадило-учланили су се и позајмили прве књиге.

У повратку смо провели активних пола сата у дечијем парку.

Пешке смо се вратили до школе.

Ученици су своје утиске о овом дану изнели у домаћем задатку и оно што бих истакла- сви су урадили домаћи из чега се види колико позитивна искуства у настави могу подстаћи децу да уложе више труда у свакодневном раду.

 

   
         
     
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10