ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

         
 

Дечја недеља је прилика да се кроз пригодне садржаје и активности остварују дечја права уз уважавање индивидуалности сваког детета и његова потреба за игром и стваралаштвом.

Од 7. до 13. 10. 2019. године је обележена Дечја недеља под слоганом Да право свако – дете ужива лако. Ученици млађих разреда су обележили Дечју недељу бројним активностима у којима су неизмерно уживали.

У понедељак 7.10. организована је активност Размена књига и играчака где су сви ученици млађих разреда међу собом размењивали књиге и играчке.

У уторак 8.10. су ученици одговорили на тему овогодишње Дечје недеље и потрудили се дакроз дечји шкраб прикажу своја права из „Буквара дечјих права“, Љубивоја Ршумовића.

У среду 9.10. је био дан у знаку ликовног стваралаштва. Кроз ликовне радионице ученици су се потрудили да ликовним радовима прикажу ситуације које их чине срећним и задовољним. Ученици IV 2 су посетили наридну библиотеку „Вук Караџић“ и том приликом су се учланили ученици који нису чланови библиотеке.

У четвртак 10.10. организован је маскембал и шетња до Дечјег дома Младост којом приликом су наши ученици уручили поклоне својим друговима који користе услуге ове установе.

У петак 11.10. ученици другог и трећег разреда су ишли у Позориште за децу где су гледали представу „Хоћу да будем нормалан“. Ученици IV 2 и IV 4 су посетили Народни музеј где је поставка Природњачког музеја из Београда „Небески ловци“.