Догађања

         
 
Угледан час физике
       
                               

“Звук , звучна резонанција”, одељење 8/1 часу присуствовали : Директор, педагог, психолог, Слађана Толић, Славица Ђоровић.Ученици су уз помоћ експеримента другарима објаснили настанак звука, карактеристике звука и звучне резонанције. (опширније)

       
           
  Предавањe о репродуктивном здрављу и здравим стиловима живота                                
                       
 
У четвртак 29.11.2018.године у ОШ“ Свети Сава“ било је одржано предавање под називом “ Заштита репродуктивног здравља и здрави стилови живота“. Предавање је предвиђено за ученике седмог, осмог разреда и заинтересоване запослене.Предавач је била госпођа Данијела Милојевић, запослена у Саветовалишту за младе (Централни диспанзер) Клиничког центра у Крагујевцу. (опширније)
                   
                               
Маскенбал        
Основна школа ,, Свети Сава" је једина школа из Крагујевца која је изабрана за учешће на маскенбалу у оквиру 28. Међународног фестивала хумора за децу који је одржан 22. 09.2016. године у Лазаревцу.Ученици наше школе, другог,трећег и четвртог разреда узели су учешће на овој дивној манифестацији (опширније)
 
Интегративни дан
Пројекат "Средњовековни национални хероји" покренут је на еTwinningu крајем августа 2016 . Основна школа ,, Свети Сава" је 31.3.2017.год. организовала интегративни дан са темом Средњи век. Интегративна настава је један од иновативних модела којим се врши међусобно повезивање наставних садржаја из више наставних предмета (опширније)
     
 
Дани страних језика  
Савет Европе је 2001. године прогласио 26. септембар европским Даном страних језика. И ми смо желели да овај дан обележимо и пренесемо поруку о томе колико је важно, али пре свега лепо учити и знате стране језике. У нашој школи изучавају се енглески језик од првог до осмог разреда и руски и француски језик од петог до осмог разреда.(опширније)
   
Конкурс "Сазнали на семинару и применили у пракси"          
На конкурсу Завода за унапређивање образовања и васпитања "Сазнали на семинару и применили у пракси 2015." рад "Корак напред" Гордане Милачић, нашао се међу пет најбољих. У раду су представљени алати са семинара "Бесплатна виртуелна учионица" који су примењени у редовној, додатној, пројектној и припремној настави. Сарадник у раду била је Ана Тодоровић, професор техничког и информатичког образовања(опширније)