Посета издвојеном одељењу у Поскурицама

 

       
                   

Ученици II3 разреда су са учитељицом Иваном Живковић посетили ученике наше школе издвојеног одељења у Поскурицма и домаћинства породица Свилкић и Петрићевић.

Срдачну добродошлицу су пожелели: учитељица Сузана Павловић са ученицима млађих разреда и предшколцима. Учитељица је упознала ученике II3 са просторијама школе и школским музејом. Мештани села су годинама чували употребне предмете предака и поклонили их школском музеју. Све експонате је прикупио ентузијаста Живорад Петрићевић родом из села. Полице музеја красе употребни предмети за чување и припремање хране, обраду земље, обредне радње за верске празнике. Сачуване су ђачке књижице, сведочанства, дневници ученика који су похађали школу у прошлом веку.

Ученици су посетили и породична домаћинства Свилкић и Петрићевић. На газдинствима су видели: пернате животиње и крупну стоку, места за чување хране животња, простор у коме бораве и начин исхране, као и како се домаћини брину о њима.

Деца су се задовољна вратила у школу. По речима родитеља ова посета је била потребна јер се већина деце не среће са животињама на селу.

Одељенски старешина II3 разреда,

Ивана Живковић