Малишани из Предшколске установе Цветић у посети нашој школи

         
   

Будући прваци са својим васпитачицама из Предшколске установе Цветић, били су наши гости у петак 8. aприла. После паузе коју је изазвао вирус корона, школа је поново отворила врата за посете и са радошћу дочекала будуће ђаке. Kако би боље упознали школу у коју су се уписали , колектив ОШ ,,Свети Сава“, организовао је више интересантних активности којим а су малишане увели у нови свет знања чији ће део постати у септембру.

         
           

Директорка школе Јелена Богдановић заједно са психологом Маријом Николић и педагогом Невеном Степановић, пригодним обраћањем пожелели су добродошлицу малим – великим ђацима и њиховим васпитачицама Сузани Тубић и Весни Ратинац.

Предшколци су обишли школско двориште и све просторије школе - хол, учионице, салу за физичко, библиотеку, кухињу и трпезарију и - први пут чули оглашавање школског звона које је изазвало посебну радост.

Упознавање са учитељицама Биљаном Цветић, Јованом Миливојевић и Марином Симиџијом и четвртацима као домаћинима, обележио је распевани сусрет разменом – песма за песму! Малишани су своје глумачко умеће показали низом рецитација и краћом представом. У наставку су реализоване активности у којима се помоћу атрактивних дрвених слагалица уче слова, бројеви и боје а реализована је и ликовна радионица.

У естетски освеженој библиотеци школе, библиотекарке Олга Јеринић и Милица Раденковић омогућиле су деци осећај приснијег дружења са великим бројем књига уз краћу, прилагођену презентацију „ Зашто треба читати књиге“. Централно место у библиотеци и главни предмет интересовања био је, наравно Буквар са којим малишанима следи интензивно дружење од 1. септембра.

Истог дана, са нашом школом, учитељицама и ђацима су се упознали и малишани из вртића „Шумска вила“ којима је наставница историје Марина Миловановић приредила, путем презентације, несвакидашње путовање по Египту.

По завршетку дружења, свим малим – великим гостима, уручени су пригодни поклони за почетак нове, школске животне етапе која је пред њима.

Сарадња са предшколским установама и вртићима је традиционална и важна јер се деца упознају са учитељима и школским амбијентом у којем ће од септембра стицати нова знања.

         
                 
                   
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24