Our Birthday Cards for Rebeca

       
                     
   

Почетком школске године на еТWinningu је покренут краткорочни пројекат Our Birthday Cards for Rebeca .

Покренула га је Ana Madalena Boleo Adragao Fernandes, наставница из Португалије у жељи да своју ученицу која болује од тешке, неизлечиве болести, обрадује за рођендан 8. јануара. Девојчица Ребека је из Анголе, живи у Лисабону. У болници је, без наде да ће изаћи. Упркос томе, Ребека воли да учи и њени наставници одлазе у болницу да је подучавају. Њени другови су решили да јој приреде изненађење за рођендан, а разредна је позвала на еТwinningu све који желе да се прикључе и обрадују болесну девојчицу. Пројекту се прикључило сто деведесет и пет европских школа, између осталих и наша. Ребеки су свакодневно стизале поруке подршке и љубави.

Пројекат има за циљ да донесе осмех на лице тешко болесне девојчице, да промовише хумане вредности и радост давања, да развије емпатију, да унапреди комуникацију на енглеском језику.

Пројекат је успео да дотакне ученике који су правили честитке за Ребеку, да пробуди њихово искрено саосећање. Певали су јој рођенданску песму, слали поруке љубави и искрено желели да је обрадују.

   
                     
         
           
               
       

Гордана Милачић,

координатор пројекта