Пројекти

                                                 
                           
 
У нашој школи је током децембра реализован пројекат Здрави стилови живота, уоквиру којег су реализоване
активности са семинара „Школе за 21. век – настава која подстиче критичко мишљење и решавање проблема“.(опширније)
                           

Оштро Перце 2014-2015.

Оштро Перце 2015-2016.
 
 
Ученици наше школе укључени су и ове године у национални пројекат Друштва школских библиотекара "Оштро Перце". Пројекат је такмичарског типа из области књижевности и медијске писмености.(опширније)
             
Ученици наше школе укључени су и ове године у национални пројекат Друштва школских библиотекара „ Оштро Перце“. Пројекат је такмичарског типа из области књижевности и медијске писмености . Циљ овог пројеката је промоцијa културе читања (опширније)
           

Шекспир- мини пројекат

Оштро Перце 2016-2017.
 
 
Ученици наше школеукључени су и ове године у национални пројекат Друштва школских библиотекара "Оштро Перце". У пројекту је учествовалио 15 основних и средњих школа, 50 библиотекара и наставника и око 1000 ђака, а сарадници су биле издавачке куће „Креативни центар“, „Прополис букс“ и други.Пројекат је започео у новембру 2016. представљањем књижевних дела која су у програму. (опширније)
           
Пројектном наставом, истраживачким и проблемским приступом, тимским радом, инсистирањем на одговорности за сопствено учење, ученици уче како да нешто реше, постигну, ураде, примене научено и надограде. Кроз обележавање јубилеја и учење о Шекспиру, деца уче о епохама, времену, музици, костимима,... (опширније)
             
       
Celebrate diversity ( "Slavite razlicitost" ) Medieval national heroes
                                                   
еТwinning промовише активно грађанско друштво и толеранцију. Шта ученици мисле о различитости? Организоване су дебате у школама широм Европе у периоду од 18. априла до 9. маја. И ми смо се активно укључили у кампању "Celebrate Diversity"... (опширније)
 

Пројекат о европским националним јунацима укључује културолошке и креативне аспекте наставе. Основна идеја је представљање националних јунака као што су Робин Худ у Енглеској, Јованка Орлеанка у Француској, Виљем Тел у Швајцарској,Родриго Дијаз де Вивар у Шпанији (опширније)

       
       
   

Our Birthday Cards for Rebeca

Odd Hobbies
   

Почетком школске године на еТWinningu је покренут краткорочни пројекат Our Birthday Cards for Rebeca . Покренула га је Ana Madalena Boleo Adragao Fernandes, наставница из Португалије у жељи да своју ученицу која болује од тешке, неизлечиве болести, обрадује за рођендан 8. јануара. Девојчица Ребека је из Анголе, живи у Лисабону. У болници је, без наде да ће изаћи (опширније)

                   
Пројекат је реализован у сарадњи са партнерима из Данске и Грчке. Ученици проналазе чудне хобије и припремају рекламу у којој треба да „продају“ свој хоби. Њихов задатак је да буду одушевљени нечим што можда дубоко у себи доживљавају као чудно (опширније)
                   
                       
 
Пројекат StudentBloggingChallenge први пут је покренут 2008. Покренуле су га, наставница из Тасманије Suzane Wyatt и Sue Waters , уредница Едублогера. Од тада сваке године у марту и октобру пријављују се наставници и ученици из целог света...(опширније)